neděle 2. září 2012

Den rekordů VHF 2012

Asi poslední letošní VKV závod který jsme coby OK1KJO letos odjeli, byl Den rekordů. Již tradičně z LOC JO60OK na Lysé hoře v Krušných horách. Stanoviště 200m od baráku OK1KSO na louce ve  vysílacím stanu typu MAMAIA. Příjezd na kótu v pátek odpoledne. Celý den tfujtaxlové počasí. Postavili jsme stožár s 2x 9 el. DK7ZB a díky dešti se nechala další práce na sobotu. Věnovali jsme se užitečné činnosti, t.j. tradičnímu společenskému   večeru u dobrého moku. Sestava tradiční, OK1XR, OK1FKD, OK1WF a osazenstvo baráku OK1AAU a OK1MJA kteří se věnovali pracem kolem baráku. Vysílací stan nebylo možno postavit, neb byl zapomenut  v Chomutově. Byl dovezen v sobotu, dvě hodiny pred závodem. Ale vše se stihnulo, Radio IC746 PRO maká na plno, anténní dvojče  funguje na 100%. Vše chodí na první zapojení, žádné problémy. Počasí se umoudřilo i teplota byla přijatelná. Díky el. teplometu (věc k nezaplacení) bylo teploučko ve stanu i celou noc. Závod oddřeli Jarda OK1WF s Pepou OK1FKD.  Honza OK1AQB dělal živý rotátor. Sem, tam sice trochu zaseklý. Mě nebylo po pátku nějak dobře, tak jsem v sobotu odpoledne ujel na noc domů. Vrátil jsem se na hory v neděli po O. Tož jsem klukům moc nepomohl. Ale uvařil jsem alespoň hrnec vynikající houbové polévky, po které se jen zaprášilo. Takže u radia se střídal Jarda s Pepou. Kluci udělali náš klubový rekord 396 QSO a score 112794 bodů. ODX  YT7C;JN94XC;869km.
Proti  kilowaťákům BIG GUN s desítkami antén výsledek nic moc, ale z našeho QTH a 100W do 2 antén s výsledkem max. spokojenost.

Zhodnocení: hezký závod, udělán náš rekord i to počasí se umoudřilo. Pěkný zážitek.
Tak zase na kótě znovu naviděnou opět příští rok, jestli budem naživu a zdrávi. No jo, už jsme až na jednu výjimku samý dědek rentiér. Co naděláme.

Sepsal Jindra OK1XR

Žádné komentáře:

Okomentovat